shadow_left
Logo
Shadow_R
 Главная arrow Контент arrowТелепрограммы и сериалы
   
Телепрограммы и сериалы

Телепрограммы и киносериалы

«Безумие. Вызов и борьба» (укр. субтитры)

к/ст. «Новый мир» Харьков, 2006г., 4 серии х 52, ауд. «16»
реж. И.Парфенов
В ролях: А.Джигарханян, Э.Слюсарчик, Н.Джигурда, С.Бережко, И.Парфенов
Герой фильма – Артур – профессиональный спортсмен и философ. Он решил, что сможет разбудить и переделать весь мир, но он не знал, в какую бойню будет втянут. Борьба с милицейско - чиновничьим беспределом оказалась намного кровавей и бесправней, чем самые ожесточенные схватки на бойцовском ринге.

«Морской Волк»  (укр. субтитры)

Украина; КВО «Одессей»; 1990г., 4 серии; 280 мин., ауд. «ЗА»
Реж. И.Апасян
В ролях: Л.Лауцявичус, А.Руденский, А.Серебряков, Н.Чиндяйкин, М.Вилсонс, И.Богодух, А.Славников.
Телеклассика приключенческого жанра, экранизация одноименного романа Джека Лондона.
Нелегкие испытания выпали на долю главного героя фильма на корабле «Призрак» рядом с «грозой морей» - капитаном Волком Ларсеном.

«Дорогами України» (укр.мова)

Виробництво Студії «СТЕП», 2005р., 25х20 хв.
Автор В. Ілащук, Т.Томенко, Т.Ткаченко.
Кожен із фільмів є своєрідним історико-культурологічним нарисом по кожній області України очима мандрівного філософа.

«Дорогами українців» (укр.мова)

Виробництво Студії «СТЕП», 2005р., 21х20 хв.
Автор В. Ілащук, Т.Томенко, Т.Ткаченко.
Кожен із фільмів простежує шляхи українців, які волею долі опинилися далеко за межами своєї Батьківщини (Європа, Південна і Північна Америка, Росія…).

«Запороги» (украинский язык)

к/ст. «Укртелефильм», 2006г., 440 мин.(10серий х 44 мин), ауд. «ЗА»
реж.В.Онищенко
В ролях: В.Степанов, Е.Самаева, В.Талашко, Н.Коваль, Е.Паперный, Н.Олялин
Кинороман в котором события разворачиваться в двух измерениях времени – украинской современности и исторической действительности второй половины семнадцатого века. Это два главных героя – славный казацкий атаман Иван Сирко и его современный наследник Крутояр. У каждого из них огромную роль в жизни играет любимая женщина. Иван Сирко открывает любовь через Ярину. Он освобождает ее из татарского плена, где она была с маленьким сыном Олексой. Сирко хорошо знал ее сына, так как тот был у него куренным казачком: атаман учил его всему, что знал и умел. Но судьба решила так, что спасая Ярину, Сирко узнает о том, что тот Олекса, который был ему как сын, становиться одним из лучших янычар и рубит головы своим украинским братьям и сестрам. В каждом своем походе, в каждой битве, старый атаман ждет встречи с Олексой, но не знает чем это может закончиться для него...

«Исповедь дьявола» (укр. субтитры)

Украина, «Ступени», 2008, 188 мин. (4х47’), ауд. «16».
реж. И.Парфенов;
В ролях: А.Джигарханян, В.Кошевой, Э.Слюсарччи, С.Пасичник, С.Джигурда,
С. Глушко («Тарзан»).
Философская драма. Исповедь террориста, бросившего вызов системе существующего строя и попавшего в психиатрическую больницу. Женщина-врач находит ключик к его больной психике. Его исповедь оказывается куда страшнее смерти заложников…

«Распятые» (укр. субтитры)

Киностудия «Новый мир», Харьков, 2008г., ауд. «16»
Реж. И.Парфенов
В ролях: А.Джигарханян, Н. Джигурда, В.Высовень, А. Рубинский, Э.Слюсарччи, И.Сузова, В.Брылёв, М. Шильман, А. Тартышников Вариант 1 – 1 серия, 158 мин.
Вариант 2 – 2 серии по 98 мин.
Вариант 3 – 4 серии по 52 мин.
Шокирующий проект ХХI века. Запрещенный Толстой, неизвестный Иисус, проклятый Распутин.
В фильме через видение современного философа нереальность становится реальностью, и в подвалах инквизиции встречаются отлученный от церкви «еретик» Лев Толстой, неизвестный Иисус и Распутин. За счет смещения эпох зритель будет вовлечен в целый водоворот борьбы, приключений и любви... Лев Толстой в фильме предстанет в качестве не того глянцевого идола (удобного и подогнанного под рамки социума), а напротив – зритель узнает и увидит другого Толстого, восставшего и бросившего вызов правительству, армии, церкви и, так называемой морали. Не только Лев Николаевич, но и пришествие Иисуса на землю, которого в очередной раз не узнали и распяли, а также Распутин без сомнения вызовет неоднозначную реакцию и целый ряд противоречивых эмоций, скандалов и переосмысления извечных вопросов бытия.

«Країна диваків» (укр. язык)

Україна, 2008-2010р.р. 60 вип. (15-19 хв.), хрон. 17 год.23 хв.
Автор Г.Химич;
Добірка сюжетів про цікавих та неординарних українців. В кожному випуску 3-4 сюжети., що перегукуються між собою за темою. Диваки – тваринолюби, екстремали, умільці, перукарські дивацтва, винахідники, дивні ігри, колекціонери, дивні танці, архітектури, мовні дивацтва, диваки-музиканти, рекорди та інш.

«Братан Ботан» (укр./ рос. мова)

Вироб. Україна, 2010р. 6 вип. (23-25 хв.), хрон. 142, 5 хв. 
реж. А.Напиталюк
Актори: М.Кукуюк, О.Курилко.
Скетч-шоу «Братан-Ботан» - гумористичні замальовки про наше звичайне життя з його парадоксами та протиріччями. Кожний випуск вбирає в себе п`ять сценок з обов`язковою фіксованою структурою.

«Энциклопедия» (укр.язык), ауд. «ЗА»

Произв. “English-clab”, Украина, 2007-2010г.
Автор: О.Наумов
Цикл коротких ( 7 мин.х 236) программ о выдающихся людях в истории человечества, которые внесли неоценимый вклад в развитие мировой науки, культуры, истории и т.д.
Цикл программ ( 7 мин. х 36) о шедеврах мировых живописных полотен.
Цикл программ ( 7 мин. х 40) – характеристика, история и развитие пород собак.

ХХ: СТОЛІТТЯ ВОЄН (укр.мова)

Документальний серіал, 52х30’, 2010-2011, Медіа Дім “РАВА” (Україна)
Експерти серіалу – світила української історичної, політологічної та військової науки, філософії та міжнародних відносин: Мирослав Попович, Михайло Кірсенко, Олексій Гарань, Костянтин Гломозда та ін. Історія найкровопролитнішого століття – від англо-бурського протистояння та російсько-японської війни 1905 року до конфлікту в перській затоці та балканських війн кінця ХХ століття. Унікальні хронікальні кадри з усіх куточків земної кулі супроводжуються комп’ютерною графікою картографії батальних сцен та коментарями експертів. Біографії та психологічні портрети лідерів країн, тиранів і героїв бойовищ. Озброєння, наукові винаходи, військова стратегія і тактика, що допомагали перемагати війни. Україна – як пасивний чи активний учасник історії століття.

"Заложники Свободы" (укр.мова)

Компания «Телекон», 17х30’, 1997 год
Сериал о последней волне эмиграции из Украины в США и Канаду отвечает на массу непростых вопросов...

Хронікально-документальний серіал «Хроніка надій та ілюзій. Дзеркало історії» (укр.мова)

Студія «Телекон», 84х30 хв, 2002 рік
На відміну від серіалу "Радянська Україна 1921-91", в якому головні події визначала ідеологія, проект "Дзеркало історії" розповідає про прагнення громадян жити в умовах, наближених до людських. Серіал, як і попередній, будується на сюжетах сімдесятирічної радянської кіноперіодики, але їх тематика присвячена взаємовідносинам людей один з одним та суспільством. Серіал нагадає про дивні поняття "громадське харчування" і "дефіцит", розповість про безнадійно програну боротьбу за тверезість, покаже будні і свята "пересічної радянської людини". Серіал про дивовижні дрібниці життя "тієї країни", про надзвичайно кипуче неформальне буття "гомосоветікуса", яке приймало як драматичні, так і комічні форми в залежності від обставин і стану самого суспільства. Командарми і геніальні інженери, космонавти і актори, політичні діячі і їхні опоненти, співаки і талановиті пройдисвіти залишили слід в історії і створили "щось", що перейшло у спадок нашому поколінню. Дякуючи або всупереч цьому "щось" і буде визначаться свідомість наших співвітчизників на багато років наперед.

"Радянська Україна. 1921-1991" (укр.мова)

Студія «Телекон», 52 х 30’, 2001 год
Сериал строится на основе избранных хроникальных сюжетов украинской кинопериодики. В этом условном киножурнале показаны события нашей истории так, как их видели и снимали в те годы. Замкнутая кольцевая конструкция сериала дает уникальную возможность эфирным каналам начинать показ сериала с любой недели года. Мы воспользовались принципом построения, пожалуй, самого массового украинского еженедельного киножурнала "Советская Украина". Как правило, его открывал блок главных социально-политических сюжетов, затем следовали новости науки и культуры, несколько бытовых зарисовок, а под конец - спортивный или легкий развлекательный очерк. Но события каждой из пятидесяти двух недель года мы показали в условном вертикальном временном срезе, охватывающем всю советскую эпоху. Серии так и называются "Советская Украина. Январь. Неделя первая", "Советская Украина. Январь. Неделя вторая" и т.д.

Унікальна Україна (укр.мова)

Документальний краєзнавчий серіал, 47х30′, 2004-2009, Медіа Дім РАВА (Україна)
Ведучі: краєзнавець Ярослав Козак, член Українського Географічного товариства Роман Маленков, журналіст Дмитро Вітик
Україна – це найбільша країна Європи з різноманітними ландшафтами, виключно красивими місцями, цікавими звичаями місцевого населення, строкатою історією. Чи багато ми знаємо про власну землю? Наша знімальна група, не обираючи легких шляхів, доступних пересічному громадянинові і долаючи неабиякі перешкоди на своєму шляху, мандрує найцікавішими та найвіддаленішими куточками нашої Батьківщини. У фокусі відеокамери – кручі Карпат, підземна лікарня, коса Тузла, знамениті вулиці, стародавні фортеці, козацька Січ та багато інших, унікальних місць, про які ми, може й чули, але небагато хто їх бачив. Візуальний матеріал супроводжується цікавими розповідями та зустрічами з місцевими жителями. Цей серіал надає глядачам змогу побачити Україну як вона є, без зайвого пафосу і прикрас – зате з відтінком гумору та іронії.

"Евріка" (укр.мова)

Студія «Телекон», 1098 х 3-5мин. 2005 рік
Загальний хронометраж – 73,22 години
Телецикл є певним відео календарем винаходів, нововведень, відкриттів у всіх напрямках людської діяльності.
Щодня гортаючи яскраві пізнавальні сторінки, глядач отримує можливість безособливих витрат часу і нервових клітин отримати практично енциклопедичні знання втакій цікавій галузі як історія розвитку цивілізації. Вибравши цей телецикл дляперегляду, починаєш жити за новими правилами: Ні дня без Еврики, ні дня безвідкриття!

"Фіз Культ Ура!" (укр.мова)

Студія «Телекон», 21х30хв., 2006 рік
Це була інша країна і зовсім інше життя… Радощі і смуток, перемоги і поразки, фантастичні рекорди та фальстарти. Все, на що звертали увагу вожді тієї країни, перетворювалося на ідеологічну зброю. Фізкультура і спорт не стали виключенням. Державна рознарядка досягати перемоги будь-якою ціною та незабутні рекорди чемпіонів формували не одне покоління спортсменів та вболівальників країни Рад. Завдячуючи кінокадрам, збереженим українськими кіноархівами, сучасний глядач може побачити багатьох знаних фізкультурників, які вписали яскраві сторінки в історію світового спорту. Та серіал не лише про спорт, а й про реалії життя чемпіонів.

"Культ Ура!" (укр.мова)

Студія «Телекон», 31х30хв., 2007 рік
Історична
Телесеріал "Культ Ура" - це продовження популярного документального циклу "Хроніка надій та ілюзій". Тепер ми розповімо про культурні надбання України радянського періоду та про тих, хто приніс їй світову славу в опері, балеті, літературі, кінематографі, живопису. Влада тієї країни наполегливо намагалася перековувати всі ці культурні здобутки на ідеологічну зброю, використовуючи партійність як молот, а народність як ковадло. Прагнучи збагнути душу народу, духовні джерела його історичного буття, ми вдивляємося в кадри старої кінохроніки, мов у дзеркало. І хоча воно дає не завжди правдиве, почасти викривлене відображення, - ці кадри лишаються документом свого часу, дають привід для роздумів.

«Велика мандрівка» (укр.мова)

100х30хв., 2006 рік
Подорожня телевізійна програма про звичаї, традиції, туристичну специфіку країн світу. Програма не лише показує мальовничі картинки з різних куточків земної кулі, а й надає цінну практичну інформацію про “країну перебування”: що подивитися та відвідати, де переночувати та порозважатися, що попоїсти чи випити та ін. Програма догоджає найширшим смакам, і знайде свого глядача в усіх вікових та соціальних групах – адже хто не мріє про велику мандрівку?

«Мир в картинках»

100x5 мин., без диалогов, 2014, HD
В программе подается краткая сводка о стране и/или городе – название, валюта, язык, население, площадь. Также зритель сможет ознакомиться с информацией о местной достопримечательности, представленной также в виде небольшой информационно-исторической справки. Завораживающие и яркие фотографии, а также интерактивная карта с пешими и транспортными маршрутами от одной достопримечательности до другой делают проект уникальным, а ваше путешествие незабываемым.

«Українські традиції»

42х10-20 хв., Україна, мова - українська
«Українські традиції» - цикл документальних програм про життя та звичаї українського народу: національний одяг, народна пісня, святкування Різдва та Воскресіння Христового, старовинне дерев’янне житло, різьбярство, бджільництво, ковальство - усе те, чим український народ вирізняється з-поміж інших етносів.

«Винаходи, які змінили світ»

83х2,5-6 хв., Україна, мова – українська
«Винаходи, які змінили світ» - міжпрограмний пізнавальний проект, в якому ми розповідаємо про найвизначніші винаходи людства: бумеранг, колесо, гроші, вогонь, скло, гончарний круг, тощо.

«Устами дитини»

107х2-8хв., Україна, мова - українська
Устами дитини - дитяче розважально-пізнавальне шоу, в якому діти розповідають як вони бачать світ власними очима.

«Львів. Хроніки древнього міста»

93х23хв., Україна, мова – українська
Загальний хронометраж, хв: 17:58:54
Львів... Сиве місто, оповите легендами... На його бруківці, на стінах старих будинків сама історія викарбувала свої письмена – кожна цеглина, кожна статуя розповідають нам якийсь епізод з його минулого. Маленький Париж - так називають Львів європейці з давніх давен - він манить туристів з усіх куточків світу. І його неповторна атмосфера, його аура зачаровують, назавжди лишаючи в серцях і душах пам'ять про місто Лева.
"Хроніки древньго міста" - цикл історичних документальних фільмів про Львів.
Ви маєте змогу здійснити мандрівку вулицями Львова, почути багато нового і цікавого про це місто і ще раз закохатись в нього. Тому що Львів - це місто, куди завжди прагнеш повертатись...

«Червоної Русі підкова золота»

110х10-15 хв., 2008-2014, мова – українська
Цикл телепрограм «Червоної Русі – підкова золота» розрахований на широке коло глядачів: від шкільної молоді до пенсіонерів.
Фільми мають краєзнавчий характер. Тематична географія доволі розширена - охоплює терени Закарпаття аж до Волині, від Карпат до Поділля. Це захоплюючі розповіді про міста і містечка Західної України, час їхнього становлення та розвитку. Перед вами постають загадкові середньовічні замки, підземелля, палаци, некрополі. І все це на тлі мальовничої природи, реальних подій та історичних особистостей.