shadow_left
Logo
Shadow_R
 Главная arrow Контент arrowКороткометражное художественное кино Украины
   
Короткометражное художественное кино Украины

АЛКОГОЛІЧКА

ТОВ «Директорія кіно», 2013р., 31 хв. 31 сек, ауд. «ЗА»
Реж. Юлія Гонтарук
В ролях: М. Ластовина, Н.Набока, О. Савкін , О. Попова , Н. Ковтун, Л. Саченко, С.Дідківський.
Рассказ о том, как в родильном доме случайно поменяли детей. Одна девочка оказалась дочерью матери – алкоголички, а вторая – ребенком известной певицы и бизнесмена. Подлинная трагедия разыгралась тогда, когда ошибку обнаружили.

БЕРЕГ

2004р., 19 хв.,
реж. К.Денисюк
У ролях: Б.Цуладзе, А.Буніна, О.Драч
Банальна історія, яких багато відбувається кожен рік у курортних містечках, і не лише Чорноморського узбережжя – курортний роман, який зазвичай не має продовження...

ГАЙДАМАКА

Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, студія «Дебют», 2011р., 30 хв., ауд. «ЗА»
Реж. Роман Синчук
В ролях: Д.Мойсеєв, К.Воробйов, К.Войтенко, М.Павліченко, Т.Жирко, М. Романов.
За мотивами однойменного оповідання В.Підмогильного. Про 14-літнього юнака Олеся, який з патріотичних міркувань пішов «боронити Україну» і на долю якого випали ці страшні, трагічні випробування. Навколо юнака розвиваються дві сюжетні лінії, пов'язані як з головними героями - комісаром, Дудником, Василем, так і з епізодичними - гайдамаками, писарем, чекістом, червоноармійцем, вартовим, політкомом та ін.
Картина «Гайдамака» - завершальна складова частина з трьох історичних кіноновел часів громадянської війни в Україні – «Закон», «Хай Бог розсудить їх…».

ГОВЕРЛА

2004р, 24 хв.,
реж. С.Альошечкін
у ролях: Г.Сікорська, Ю.Сухолотюк, Ф.Іллєнко, С.Лутюк, К.Добро вольський, О.Філоненко
Машина, в якій п’ятеро молодих людей їхали на Новий рік до екзотичного карпатського села, застряла вночі серед снігових кучугурів у лісі. Під час вимушеної ночівлі відбуваються події фільму.

ДОВЖЕНКО ПОЧИНАЄТЬСЯ АБО САШКО-РЕФОРМАТОР

Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, 2008р., 29 хв. 43 сек., ауд. «ЗА»
Реж. Василь Домбровський
В ролях: А. Санін, В.Самойленко, П.Бенюк, О.Курилко, О.Примогенов, Л.Самаєва, П.Панчук, О.Вертинський, Б.Шиленко.
Фільм розповідає про перші кроки в кіно всесвітньо відомого українського кинорежисера. Картина створена в стилістиці двадцятих років минулого століття, автори прагнули передати атмосферу і естетику німого кіно: чорно-біла плівка, небагатослівність субтитрів, виразна міміка акторів, закадрова фортепіанна музика.
Головний приз журі в категорії короткометражних фільмів XXXVII Дамаського кінофестивалю – фільму «Довженко починається» (автор сценарію – С. Тримбач, режисер – В. Домбровський).

ЗАКОН

Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, студія «Дебют», 2008р., 26 хв., ауд. «ЗА»
Реж. Віталій Потрух
В ролях: К.Лінартович, С.Гаврилюк, О.Терновий, А.Дебрін, М.Олійник, О.Барбінов, М.Зайнчківський
Драма. За мотивами однойменного оповідання Юрія Липи.
Україна 1919 року. Громадянська війна. Жорстокі, криваві часи. Сталася справжня трагедія нації, коли плюндруються віковічні традиції, коли нівелюється саме поняття Закон, а панує дике беззаконня.
Невеличкий загін гайдамаків вирушає в село, аби покарати винних в загибелі своїх товаришів і встановити порядок. Але від пострілу гайдамаки-кубанця гине хлопчик, який зрадив свого батька. Хто винен у тому, що трапилось: хлопчик, який зрадив, чи кубанець, який вбиває його?
МКФ «Золотий Витязь» (Москва, 2008) – «Золотий Витязь» у конкурсі «Студентські та дебютні фільми».
Спеціальний приз журі на фестивалі «Відкрита ніч – 12» у 2008 році.

КАВОМАН

2004р., 20 хв.
Реж. О.Ітигілов
У ролях: А.Сердюк, В.Лінецький
У зимову заметільну ніч Михась, повертаючись з вечірки на підпитку, попав в автокатастрофу. Кинув на дорозі побиту машину, він ледь дістався якогось будинку. Йому відчинила молода жінка. У цю ніч між Михасем та Мариною, господаркою цього будинку, відбувається містична трагічна дія .

КРАПКА В КІНЦІ РОМАНУ

Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, 2013р., 20 хв. 25 сек ауд. «ЗА»
Реж. Андрій Макарченко
В ролях: Є.Подгорний, К.Синельник, Н.Д. Вачуку, Д.Тур, А. Соловйов, В. Соколов, О.Печеник
Історія письменника, який вже давно відірвався від реальності і не завжди чітко розуміє, де знаходиться – чив реальному житті, чи в черговому своєму творінні, і ніяк не може дійти до «крапки в кінці роману». Адже людина повинна дорожити всім, що дає їй життя і не йти на компроміси зі своєю совісю заради успіху. І дорога до цієї бажаної мети досить примхлива, компромісна, і нам потрібно навчитися цінити те, що маємо, а не приносити в жертву своїх рідних…

КРІСТІНА ТА ДЕНИС ТАНЦЮЮТЬ ТАНОК БОНДАРІВ

2004р., 30 хв.
Реж. Д.Попов
У ролях: Н.Гоцій, Ф.Сотниченко, С.Тарасович, Ю.Осауленко, Я.Гуревич, Ю.Яковлєв, А.Геворкян, О.Рябоконь
Історія про те, як підліток Денис випадково знайомиться з відомою фотомоделлю Христиною, плакати з зображенням якої, висять по всьому масиві і проводить з нею весь день. На пам'ять про себе вона залишає йому клітку з іграшковим папугою.

LЮБОВ.DA

2004р., 10 хв.
Реж. В.Тіменко
У ролях:
В.Зимня, Н.Шаролапова, Т.Яценко, А.Баша, М.Максим юк, М.Полудень, В.Портніков
Любов – неосяжне й нерозгадане почуття, яке може заволодіти будь-якою людиною несподівано у будь-якому віці.... І бабусі завдяки комп’ютеру пощастило?

МЕТЕЛИК

Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, 2012р., 30 хв., ауд. «ЗА»
РежМаксим Буйницький
В ролях: К.Люльченко, Я.Чаус, К.Шоломицька, Н.Антонова, М. Хомутова, С.Чернов, Є. Харитонов
Екранізація однойменного оповідання Т.Малярчук. Героїня фільму Жанка з допомогою Бога стає майже ідеальною людиною. І тому Бог звільняє її від важкого буття, перетворивши на метелика. На неї чекає легке безтурботне життя.
Але вона прагнула іншого, звичайного людського щастя: кохати і бути коханою. Та на це вона, можливо, не заслужила.
XXI Відкритий фестиваль кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок» (Анапа, 2012) – участь у конкурсі короткометражних фільмів.

МРІЯ

2004р., 20 хв.,
Реж. А.Куріна
У ролях: А.Кузіна, Р.Кіндарчук, Д.Тарасюк, А.Сергійко, О.Промогенов, М.Максим юк, К.Шафоренко
Новорічні свята – чудесна казка, що рок на рік приходить на Землю. У казці всі мрії здійснюються , якими б вони не були.
Ця новорічна історія про Машу – вчительку музики, котра залишилася без роботи, дівчину Ліду, що співає пісні та колядки і мріє стати співачкою, та пса Рекса, що мріє про доброго хазяїна.

НЕ МЕНШЕ 50 КГ

ТОВ «Директорія кіно», 2013р., 12 хв. 08 сек., ауд. «ЗА»
Реж. Марина Артеменко
В ролях: В.Кулік, В. Астахов, Я.Герус, І.Рождєствєнська, Р.Ніколаєнко, Л.Ліпчук.
Головна героїня фільму Леся влаштовується на роботу, де всі повинні приходити вчасно. Але Леся не встигає. Вона не може самостійно піднятися на 25 поверх, бо ліфт підіймає більше 50 кг. Через постійні запізнення її звільняють з роботи. У неї починається дипресія, вона сидить вдома і постійно їсть. Та через деякий час вона знаходить роботу на першому поверсі.

ОДИН

«Укркінохроніка», за грантом Президента України молодим діячам у галузі кінематографії, 2012р., 28 хв. 20 сек., ауд. «ЗА»
Реж. Аліна Головіна
Леонід Тимощук-Титовцев - чоловік 55 років, який живе у будинку для людей похилого віку. Своє життя він провів у дитячих будинках, гуртожитках. Разом з Леонідом глядач трішечки торкнеться його життя у соціальній неволі та відкриє для себе світ людини, що зазнала поневірянь та принижень через власну зовнішність - заячу губу. І суспільство прислухалось... Наприкінці нашої історії Леонід нарешті отримав клаптик свого щастя - сільрада виділила йому невеличку ділянку біля кладовища, яку він увінчав кілочками для позначення власної території.

ОЛІГАРХ

2004р., 20 хв.
Реж. О.Андрієнко
У ролях: О.Росич, Н.Андрієнко
Тато купає маленьку дівчину, грає з нею, а потім відводить до дитсадочка і обіцяє, що забере ії першою, а взавтра вони поїдуть до цирку. Та жорстока реальність зовсім інакше складає їх долі.

ПАННА

2004р., 25 хв,
Реж. К.Кошка (Шафоренко)
У ролях: А.Баша, О.Нікітін, А.Роговцева, К.Степанков, С.Молганов, В.Кальва, Д.Суржиков, І.Новак
Одного дня молодий чоловік вийшов прогуляти пса. Раптом до нього підійшла незнайома дівчина, впала на руки і сказала, що шукала його все життя....

ПЕРЕКОТИПОЛЕ

МГО «Центр ПРИП'ЯТЬ.ком», 2012р., 42 хв. 29 сек., ауд. «ЗА»
Реж. Іван-Вячеслав Сергієнко
В ролях: С.Пономаренко, В.Должиков, І.Мирошниченко, Н.Ніжерадзе, Н.Сумська, І.Бенюк
Головний герой фільму - електрик у провінційному кафе, повертаючись геть п'яним з чужого весілля, гине на 5-ій хвилині фільму під колесами випадкового авто. Хто був цей жалюгідний алкоголік глядач відкриватиме для себе за столом саду, де вісім, як виявляється поступово, дуже близьких йому жінок готують поминальну трапезу.
За цим дійством невідступно спостерігає "всевидяче око", не видаючи своєї присутності. Глядач дізнається про покійного неймовірні речі, можливо пожаліє і полюбить його добру і сповнену любові покійну душу.
За мить подолавши десятиліття, глядач відкриває таємницю - вся застільна дія відбувалась за перевернутою і пристосованою під стіл іконою страшного суду.

ПЕРШИЙ КРОК У ХМАРАХ

ТОВ «Директорія кіно», 2012р., 16 хв., ауд. «ЗА»
Реж. Юлія Гонтарук
В ролях: О.Колесник, С.Малюга, П.Бенюк, А.Пустовой, О.Косинський, О.Шумілова.
Дебют. На основі однойменного оповідання Марека Хласко.
Історія про трьох невдах: Володимира, Валіка та Малішевського. Одного суботнього вечора наші герої були зайняті своїми звичними справами – пивом та… й більш нічим. Вони вирішили зайнятися їх місцевою розвагою: підгледити за парочкою, яка усамітнилась у чагарнику. До них приєднується Валік.
Хлопець та дівчина зовсім молоді. Вони кохають один одного. Володимир, Валік та Малішевський вирішують налякати їх, починаються одрази з боку трійці та бійка. Хлопець виявляється слабкішим, молоді тікають. Повертаючись назад, Володимир, Валік та Малішевський починають відчувати, що накоїли, їм соромно за себе, за своє життя.

ПОМИН

ТОВ «Директорія кіно», 2012р., 24 хв. 49 сек., ауд. «ЗА»
Реж. Ірина Цілик
В ролях: Т.Вашкевічюте, Г. Попенко, Н. Набока, О. Ігнатуша, І.Могильник, Ю.Перенчук.
Дебют. Екранізація однойменного оповідання Ірини Цілик.
«Продавати батьківщину», цитуючи героя радянської кінокласики, - справа непроста і, як правило, болісна… Героїня фільму їде на старий хутір, щоб завершити справи з продажу дідового будинку, що залишився після його смерті, і несподівано для себе шукає на цій території свого дитинства відповіді на власні життєві питання.

ПТАХОLOVE

2004р, 25 хв,
Реж. Л.Артюгіна
У ролях: Д.Суржиков, І.Новак
У місті живе троє одиноких людей. Ольга – актриса театру – вродлива, розумна, цілеспрямована, має шестирічну дочку Алісу. Ії спочатку здається, що вона найшла людину своєї мрії. Але модний режисер – лише “турист” в ії житті. Митя – пацієнт “санаторію” для неспокійних душ, закоханий в Ольгу.

ПРИСМЕРК

Кіностудія «Гармата фільм продакшн», 2012р., 66 хв., ауд. «ЗА»
Реж. Валентин Васянович
В ролях: : Марія Васянович, Олександр Васянович.
Фільм-спостереження.
Три роки Тому Марія (80 років) зарубала сокирою свою корову. Так вона припинила страждання тварини, котра не могла розродитися.
За рік захворів син Марії Сашко (62 роки). Все життя він майстрував із металобрухту саморобні трактори, або переробляв мотоцикли на деревообробні станки, чи конструював вантажівки.
Сільська екзистенція гіпнотизує ірраціональними діями харизматичних персонажей, котрі дійшли до краю, але не збираються капітулювати.
Марія купує теля. Сашко починає, навпомацки, збирати черговий трактор.

СВІТЛО У ВІКНІ НАВПРОТИ

2004р., 25 хв.,
Реж. Г.Шкарлупа
У ролях: О.Архангельська, Д.Суржиков, М.Бабенко, М.Кукую, Н.Циганенко, М.Ларіонова, С.Ножечкін
Фільм по мотивам оповідання О.Курілка “Вікно навпроти”. Молода жінка Лена і підстаркуватий чоловік Володимир Максимович зустрічаються вже три роки, але їх стосунки дуже непевні. У будинку навпроти живе молодий чоловік Ігор, археолог. Він прагне познайомиться, зустрітися із молодою жінкою. Як далі складаються їх взаємовідносини розповідає цей фільм.

СОЛОВ’Ї, СОЛОВ’Ї

Кіностудія «Контакт», 2013р., 22 хв. 24 сек., ауд. «ЗА»
Реж. Андрій Рожен
В ролях: А.Гайдай, Т.Міхіна, Р.Сеттаров, Д.Завадський, О.Примогенов, О.Печериця, Д.Базай
Побудований на розповіді очевидця – академіка НАН України Лук’яна Анатичука. Дія відбувається в селі на Буковині влітку 1944 року, коли сюди вступає Червона армія.. В селі переважно живуть румуни. Селяни, розагітовані фашистською пропагандою диктатора Антонеску з жахом чекають приходу «більшовитських орд», які будуть грабувати та ґвалтувати. Проте радянські солдати втомлені і виснажені війною. Селяни братаються і виникає стихійне свято. Незабаром в розташування роти прибуває загін СМЕРШ, який має наказ Сталіна – бротися з проявами насильства та мародерства з боку Радянської Армії. Кілька трагічних співпадінь, і вирок – страта винних…

СОФІЯ

2004р., 10хв.,
Реж. Н.Суханова
У ролях: Н.Васько, М.Барніч, Т.Денисенко, М.Могар, В.Сараула, С.Сніна
Філософська притча. Він та Вона перед телевізором. Пиво, горішки, розмова. Відбувається якась гра, як у залі маленького театру. Кожний думає про особисте. Старий, як світ трикутник: він кохає ії, вона кохає іншого, а інший не кохає нікого.

УРОКИ УКРАЇНСЬКОЇ

В’ячеслав Волинщиков, 2012р., 30 хв. 27 сек., ауд. «ЗА»
Реж. Руслан Батицький
В ролях: В.Марвін, А.Сергєєва, Є.Сосновський, Д.Ярошенко, О.Бородіна, В.Хижняк
Це історія з життя одного шахтаря, мешканця типового поселення, що завдячує своєму існуванню Шахті. Він один з багатьох жителів, які погрузли у своїх звичках та традиціях, підкоряючись лідерам і принижуючи аутсайдерів. Зараз вже важко сказати, що стало тому причиною - чи то його вроджена німота, чи незвична для цих місць чутливість. Хоча німота наврядчи могла зробити його вигнанцем. Справа в тому, що це містечко вже давно перестало користуватись мовою. В якись момент жителі зрозуміли, що вигуків, жестів та фізичних контактів насильницького типу їм цілком достатньо. З того часу вони почали жити саме так. Та дрімотну німоту деградованого шахтарського містечка порушує поява молодої вчительки. Між нею та хлопцем-шахтарем спалахує почуття. У місцевих молодиків, що збиваються в зграю навколо найсильнішого, це викликає тваринну агресію та лють.

18+

Кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. О.О.Ханжокова, , за грантом Президента України молодим діячам у галузі кінематографії, 2013р., 33 хв. 27 сек., ауд. «ЗА»
Реж. Роман Бровко
В ролях: С.Артамонова, К.Андрєєв, В.Никитюк, Т.Краснікова, А.Гирич, І.Грищенко, В.Зозуля.
Вільні стосунки і статеве життя молоді. Історія про перший сексуальний досвід 19-річної дівчини. Налаштована своєю досвідченою подругою, дівчина іде в нічний клуб, щоб познайомитися з хлопцем. Опинившись того ж вечора в ліжку з хлопцем, дівчина відчуває, що все має бути зовсім не так. Те, що відбувається далі - це комедійна, але цілком життєва історія, котра показує, що стосунки не можуть виникнути спонтанно на рівному місці, для їх зародження потрібні емоції, переживання та події, пережиті разом, удвох. Історія закінчується "хеппіендом" - між героями зав'язуються почуття.